Stue, kjøkken og soverom

Smarthus

Et smarthus kan gjøre hverdagen din enklere ved å automatisere ulike oppgaver i hjemmet. Med en smarthusløsning kan du i tillegg få økt trygghet, med full oversikt og kontroll over boligen hvor enn du befinner deg i verden. Datek Installasjon AS tilbyr komplett installasjon av smarte løsninger til avtalt pris.

Hva er et smarthus?

Kort fortalt er et smarthus et hjem med elektriske løsninger som samarbeider om å automatisere oppgaver. Smarthusfenomenet har utviklet seg mye de siste årene. Mens det for noen år siden for det meste var snakk om bevegelsessensorer, får man i dag svært avanserte løsninger.

Det finnes ikke noe fasitsvar på hva et smart hjem skal inneholde. Du velger selv hvilke smarte løsninger du ønsker – skreddersy en løsning som passer for deg og din lommebok.

Meningen med et smart hjem er at det skal forenkle hverdagen. For at det skal fungere, må det altså være tilpasset hva hver enkelt synes er smart.

Bestill ditt nye smarthus

Datek Installasjon tilbyr et bredt utvalg av ulike smarthusløsninger. Når vi hjelper deg med smarthus, begynner vi først med å kartlegge dine behov. Hva er du savner i hjemmet ditt for at ting skal flyte bedre og oppleves mer behagelig? Hvor mye penger ønsker og kan du legge i automatiske løsninger?

Vi er opptatt av at du skal få de beste løsningene for akkurat deg, uansett om det innebærer mange eller få komponenter.

Kontakt oss for å bestille smarthus.

Mange lurer på hva smarte løsninger koster. Det er stort spenn i pris, og vi lager en avtale når du har valgt dine løsninger. Og husk: Du betaler ikke for ditt nye smarthus før installasjonen er utført og jobben er godkjent av deg.

Datek har smarthus fra norske leverandører

Datek Installasjon tilbyr smarthusløsninger fra flere ulike leverandører. Dermed kan du være sikker på å finne løsninger som passer for akkurat deg.

Datek er stolte av å kunne fronte norsk næringsliv ved å levere produkter fra norske bedrifter. Vi tilbyr produkter fra CTM Lyng, som er en helnorsk bedrift med fabrikk i Vanvikan. På produkter fra CTM Lyng får du hele syv års garanti. I vårt sortiment finner du også produkter fra Futurehome; en innovativ norsk produsent som blant annet var tidlig ute med å lage en åpen smarthub.

Vi tilbyr også smarthus fra ELKO. ELKO er en kjent leverandør for mange, og vi kan nesten garantere at du allerede har et ELKO-produkt I hjemmet ditt. Med ELKO-smarthus kan du være sikker på å få smarte produkter av høy kvalitet.

Det kan være vanskelig for deg som kunde å vite hvilke smarthusprodukter som er mest optimale for deg. Når vi i Datek kommer på befaring, hjelper vi deg med å velge de beste løsningene for ditt hjem.

Hva er et smarthus for deg?

Begrepet «smarthus» kan høres skremmende ut, og mange får kanskje assosiasjoner til hus med høyteknologiske apparater som er vanskelige å forstå seg på. Men man kan trygt si at dette er et misforstått fenomen. Et smart hjem inneholder ganske enkelt det som er smart for deg som sluttbruker! En løsning som én person synes er bra, fungerer kanskje ikke for en annen. Hvis alt er satt opp riktig, skal huset styre seg selv.

Smarthus kan bestå av mange eller få smarte løsninger, men felles for alle smarte hjem er at løsningene skal bidra til å gjøre hverdagen lettere og mer komfortabel. Et smart produkt skal altså ikke være et ekstra stressmoment – da er det ikke særlig smart. Tenk gjennom hverdagen din; hva kunne gjøre den litt enklere for deg? Sannsynligvis finnes det smarte produkter som dekker dine behov.

Vi i Datek fokuserer på å levere ukompliserte, forståelige smarthusanlegg. Dersom du er usikker på hva du trenger, eller har spørsmål om smarthusløsningene du har i dag, så hjelper vi deg gjerne.

Her kan du lese mer om våre ulike smarthusløsninger.

Kun fantasien setter grenser

Noen synes det er smart med sensorer som skrur av panelovnen idet de åpner vinduet for å lufte. Andre vil gjerne få et varsel på mobilen når barna deres låser seg inn og er kommet trygt hjem etter skolen. Eller hva med å ha en bryter ved nattbordet som lar deg sette huset i nattmodus, og skrur automatisk av alle lys og låser ytterdøren? Det er bare fantasien som setter grenser for hvilke oppgaver i hjemmet som kan automatiseres.

Balanse mellom automatiske og manuelle løsninger

Det er viktig å finne akkurat rett balanse mellom automatiske og manuelle løsninger. Hvis smarthuset blir for avansert, vil du etter hvert kanskje ikke benytte deg av løsningene du kanskje har brukt mye penger på å få på plass.

Det er vanlig å integrere smarte løsninger med boligens vannanlegg, brannvarsling, sikkerhetsanlegg og elektriske anlegg. Vi installerer gjerne få, men multifunksjonelle sensorer som fungerer på tvers av de ulike anleggene. Det betyr at samme sensor kan oppdage for eksempel brann og innbrudd.

Previous slide
Next slide

Ekstra trygghet med appstyring

Ulike smarthusløsninger styres av forskjellige apper. I appene setter du opp de smarte produktene dine slik du ønsker. Her får du full oversikt over dingsene dine. Du ser om de er på- eller avskrudd og kan styre dem etter behov.

Med et smart hjem kan du ha kontroll på boligen din, uansett hvor du befinner deg i verden. Gjennom apper har du huset med deg i lomma til enhver tid. Du kan sjekke om alt er i orden, og dette kan gi en enorm trygghet.  

Appen din varsler deg umiddelbart dersom noe skjer i huset når du er borte. Hvis brannvarsleren går av eller et vindu åpner seg uventet, får du beskjed via appen. Dette gjør at du kan agere selv, istedenfor å for eksempel vente på et vaktselskap skal sette seg i bilen og kjøre til huset for å sjekke hva som skjer. Du kan også bruke varslingsfunksjonen i hverdagen, for eksempel for å få vite når barna kommer hjem fra skolen.

Hva skjer hvis internettforbindelsen forsvinner?

Mange lurer på hva som skjer med kontrolleringen av smarthuset hvis internettforbindelsen blir borte. I et smarthjem kan funksjonene styres både gjennom app og fra panel og/eller brytere. Det betyr at det alltid vil være mulig å kontrollere alle løsningene, selv uten internettforbindelse!

Tilpass smarthuset etter hvert

I disse dager er så å si alle smartløsningene trådløse. Det gir stor frihet når det gjelder installasjon. Det gjør det lett for oss å tilpasse løsningene til dine behov og boligens utforming, og det gjør at du ikke trenger å låse deg et bestemt antall sensorer. Dersom du ønsker å investere litt mer etter hvert og utvide systemet til å favne mer av boligen, er det bare å legge til flere sensorer. Alle sammen styres uansett i det samme panelet eller i appen.

Med trådløse komponenter er det også mulig å flytte på dem hvis du ønsker det. Kanskje det ikke passer å ha automatisk styring av lampene i gangen likevel, men at du heller vil ha det i boden? Det er det lett å fikse på. Trådløse komponenter muliggjør også at du kan sette opp mye av utstyret selv. Det sparer deg litt for monteringskostnader, og det reduserer tiden du må være hjemme for å ta imot montøren.

Bedre sikkerhet med krypterte smarthusløsninger

En vanlig bekymring relatert til smarthuset, er at det skal bli hacket. Tanken på hacking gir forståelig nok en ekkel følelse, da man ikke ønsker at privatlivet skal bli invadert på denne måten. Med krypterte smarthus kan man unngå dette. Vi i Datek Installasjon leverer blant annet krypterte løsninger for smarthus fra Futurehome.

Et kryptert smarthus har enkelt forklart teknologi som gjør at at det er ekstra vanskelig for hackere å bryte seg inn i systemet ditt. En løsning som gir økt trygghet og en bekymring mindre i hverdagen.

Fleksible smarthus rigget for fremtiden

Vi er opptatt av å tilby deg stabile smarthjemløsninger som vil være nyttige i mange år fremover. Derfor vil vi anbefale deg å finne en leverandør som tilbyr et system med åpen protokoll. Med dette har du et fremtidsrettet smarthus som har gode forutsetninger for å dekke dine behov. Alle smarthus levert av oss i Datek har åpen protokoll.

Huben er selve hjertet i det smarte hjemmet. Denne tar imot informasjon fra alt av dimmere, termostater, bevegelsessensorer og annet som er koblet til systemet. Med åpen protokoll kan en hub fra ett system snakke med produkter fra andre systemer som også har åpen protokoll. Dette gjør at du ikke låser deg til ett system. Du opplever mer fleksibilitet og har mulighet til å benytte deg av smarte løsninger fra ulike leverandører.

Har du et system uten åpen protokoll, er du låst til denne ene leverandøren – som kanskje ikke har alt du trenger av smarte produkter. Og det er egentlig ganske lite smart!

Få et mer energieffektivt hus

En av de store fordelene med å ha et smarthus, er at du lettere kan spare strøm. Du trenger ikke lenger huske på å slå av lyset og senke varmen når du forlater huset, da dette skjer automatisk. Særlig oppvarming er et stort strømsluk, så dette kan gi store utslag på strømregninga.

Ikke bare er strømsparende tiltak bra for lommeboka – hjemmet ditt blir også mer miljøvennlig! Du kan altså få god samvittighet på kjøpet ved å skaffe deg et smart hjem.

Design ditt eget smarthjem

Datek Installasjon samarbeider med smarthusleverandøren Futurehome. Futurehome har en egen smarthusveileder der du enkelt kan sette sammen ditt eget smarte hjem. Dette er et svært brukervennlig verktøy som blant annet lar deg velge stil på produktene og ønsket grad av smarthet. Du får så en liste av anbefalte produkter for deg, samt estimert pris på løsningen.

Etter du har valgt din perfekte smarthusløsning, bekrefter du detaljene med en installatør. Til slutt konfigurerer du, og smarthuset er i boks.

Sjekk ut smarthusveilederen her.

Vi tilbyr gratis befaring

Datek Installasjon tilbyr gratis og uforpliktende befaring. Vi sender smarthuskonsulenter til ditt hjem, og hjelper deg med å finne de rette smarthusløsningene til en overkommelig pris. 

Kontakt oss for en hyggelig prat!

Vi ønsker å ha et langsiktig forhold med deg som kunde. Nøl ikke med å ta kontakt hvis du har spørsmål om smarthus.

Hva sier kundene om oss

Bestill gratis befaring

Vi vet at det kan være mange variabler som spiller inn ved en jobb.
Vi tilbyr derfor en kostnadsfri befaring, for å kunne gi deg som kunde et forutsigbart og uforpliktende pristilbud.

Takk for din melding. Kontaktskjema har blitt sendt!