Brannmann i flammer

Hva innebærer kontrollen?

Visste du at de fleste branner i norske hjem starter nettopp i det elektriske anlegget? Datek Installasjon AS tilbyr el-kontroll som avdekker tilstanden i ditt elektriske anlegg. Ved en el-kontroll benytter vi oss av ansatte som er sertifisert innenfor dette slik at du kan føle deg trygg på at kontrollen blir utført på en riktig måte. 

Mange aktører opererer med El-sjekk, dette er ikke det samme som el-kontroll da dette gjøres av sertifisert personell og er mer omfattende enn en el-sjekk.

Først og fremst vil anlegget bli visuelt sjekket før vi tar stikkprøver av stikkontakter, belysning og sikringsskap. Deretter blir anlegget sjekket med en tester som er beregnet for dette. I etterkant vil du få oversendt en rapport som forteller om eventuelle funn og tilstanden på ditt elektriske anlegg. 

 

Vi anbefaler at det tas en kontroll hvert 3-5 år, men om du har gjort større endringer anbefaler vi at du tar kontakt med en gang. 

Forsikringspremien kan reduseres!

Etter en kontroll som ikke viser avvik gir de fleste forsikringsselskap reduksjon på forsikringen. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap om dette!

Tips og råd om elsikkerhet i hjemmet

Vår el- kontrollør Marius har følgende preventive tiltak du selv kan følge.

 

Ofte på kontroller ser vi ustrakt bruk av skjøteledninger, kundene får gjerne flere elektroniske produkter og har gjerne ikke stikkontakter nok. Da er dessverre den letteste løsningen skjøteledning forteller Marius. En skjøteledning er ikke dimensjonert for å kunne fungere som en vanlig stikkontakt. Marius sitt beste tips er å minimere bruken av skjøteledning og ringe elektriker for å legge opp flere stikkontakter.

Gamle sikringsskap fra 80-90 tallet ser han også mye av på sine kontroller, Marius mener at mange branner og tilløp til brann kunne vært hindret hadde man oppgradert sikringsskapet. Se på det som hjertet i det elektriske anlegget ditt forklarer han. 

Previous
Next

Hva sier kundene om oss

Bestill gratis befaring

Vi vet at det kan være mange variabler som spiller inn ved en jobb.
Vi tilbyr derfor en kostnadsfri befaring, for å kunne gi deg som kunde et forutsigbart og uforpliktende pristilbud.

Takk for din melding. Kontaktskjema har blitt sendt!