Elbilladning

Elbillader

Det blir stadig vanligere å ha elbil, men det kan være utfordrende å finne ut hvilken elbillader som passer best! Det finnes mange modeller å velge blant, både enkle og med mer avanserte funksjoner. Datek Installasjon hjelper gjerne med veiledning og montering av elbillader som dekker dine behov.

Datek Installasjon tilbyr mange typer elbilladere

Hos Datek Installasjon kan du få både enkle og mer avanserte løsninger innen elbilladere. Vi fører elbilladere fra Ladefabrikken (EO), Schneider Electric (EVLink) og Easee. Blant annet har vi verdens minste ladeboks: EO Mini – for den som ønsker å spare plass. Hos oss finner du en ladestasjon som passer for deg.

Ta kontakt for å bestille elbillader.

Dersom du skulle møte på problemer med din nye elbillader, svarer vi deg raskt over nett og telefon. I Datek Installasjon legger vi vår ære i å formidle vår kompetanse og gi deg en enkel hverdag. Hos oss er det heller ingen skjulte kostnader. Du får det du betaler for, nemlig høy kvalitet og god service.

Hva er forskjellen på smarte og dumme elbilladere?

En enkel («dum») elbillader gjør ikke annet enn å forsyne bilen med strøm så lenge den er koblet i. Dette kan være et fint valg dersom det ikke er så farlig for deg hva strømmen koster, eller hvis du ikke har anledning til å la bilen stå lenge og lade.

De aller fleste av oss ønsker derimot å redusere strømutgiftene så godt det lar seg gjøre, og særlig i perioder der strømmen er veldig dyr. Da kan det være lurt å ha en mer avansert lader, også kalt en smartlader. En smartlader er kort fortalt en elbillader som tilpasser ladetiden til perioder med lavere pris. En dum ladeboks kun får beskjed om å gi strøm til bilen med en fastsatt strømstyrke.

Smart elbillader gir optimalt strømforbruk

I Norge er strømnettet begrenset. Det betyr at det er en øvre grense for hvor mye strøm du kan få inn til boligen din. Dersom du ønsker større kapasitet på strømforsyningen, må du søke til netteieren i området om å få økt hovedsikringen på tomten, men det er ikke sikkert du får innvilget søknaden. Mange som skal lade elbil og trenger bedre strømkapasitet, omgår denne begrensningen med en avansert lader, også kalt en smartlader!

Ladetid er viktig for de fleste med elbil. Hvor lang tid det tar å lade opp bilen, avhenger av strømmen i huset. En smart elbillader sporer hvor mye strøm du bruker av det som til enhver tid kommer inn til boligen din, og registrerer også hvor du bruker strøm. Den kan ta hensyn til perioder da du ikke bruker så mye strøm inne i boligen, for eksempel om natten, og lade bilen mest akkurat da. På samme måte kan den forsyne mindre strøm og trappe ned ladingen utendørs i perioder du bruker mer strøm inne, for eksempel på dagtid.

Noe som er viktig å nevne angående smarte elbilladere, er at hensyn til strømbruk ikke går på bekostning av lading. Dersom strømmen er dyr, vil bilen lades på et minimum. Du kan være sikker på at du alltid vil komme deg dit du skal.

Unngå å bli straffet av ny nettleiemodell

Med dagens strømpriser er det for de fleste ønskelig å ha kontroll på strømforbruket. Fra 2022 innføres det dessuten en ny prismodell for nettleie, som kan gjøre kostnadene høyere dersom man ikke er forsiktig. Den nye modellen innebærer nemlig at det blir dyrere å bruke mye strøm samtidig.

Har du en ekstra smart elbillader, kan denne prate med strømmåleren din. Du kan sette et tak på strømbruken, og laderen vil da aldri gå over dette.

Full kontroll på strømforbruket med app

Smarte elbilladere kan kobles til apper som forteller deg hvor mye strøm du har brukt og hvor mye det har kostet sammenlignet med tidligere måneder.

Previous slide
Next slide

Trygg opplading med elbillader

Hovedsikringen inn til huset får tildelt en porsjon med strøm fra strømnettet, men den er ikke tilpasset den strømforsyningen som en elbil krever. Derfor må du ikke lade med nødkabelen som følger med bilen din. Har du for vane å lade bilen i en vanlig stikkontakt, vil du ikke bare bruke svært lang tid på oppladingen, men det utgjør også en stor brannfare på grunn av overbelastning av strømanlegget.

Nødkabelen skal bare brukes unntaksvis, for eksempel hvis batteriet går tomt og du står fast ved en bensinstasjon, eller er på besøk hos noen som ikke har montert ladestasjon.

Vi hjelper deg med å finne den beste elbilladeren for deg

I Datek Installasjon har vi høy kompetanse innen elbilladere, og alle våre rådgivere og -montører har deltatt på kurs med våre forhandlere. Vi legger vår ære i å levere akkurat den elbilladeren som passer ditt behov. Vi lytter til deg og er ærlige om hva vi tror vil passe deg, selv om det ikke er den dyreste eller mest avanserte løsningen.

Når du skal skaffe deg elbillader er det viktig å tenke gjennom hvilke ladebehov du har. Vil du ha en standard lader, eller vil du at den skal være avansert og tilpasse ladingen perioder da strømprisene er lavest? Kanskje du ønsker å kunne legge til smarte funksjoner etter hvert?

Det viktigste for oss er at du blir fornøyd, og derfor trenger du ikke være redd for skjulte kostnader og lokketilbud når du benytter deg av våre tjenester.

Effektiv installasjon av elbillader

Vi i Datek Installasjon vet hvor viktig elbilladeren er i hverdagen. Derfor har vi fokus på å jobbe effektivt med installasjonen. Du vil møte en hyggelig montør som hjelper deg med å installere laderen, og kan svare på eventuelle spørsmål du måtte ha. Dine behov er i fokus, og du kan føle deg trygg med Datek på laget!

Her kan du lese mer om installasjon av elbillader.

Hvor bør jeg plassere elbilladeren?

Ved installasjon av elbilladeren, bør du tenke på hvor den mest optimale plasseringen er for deg. For noen er det mest gunstig å ha laderen i nærheten av inngangen sin, slik at de ikke trenger å trekke lange ledninger ut fra sikringsboksen. Andre foretrekker å plassere laderen slik at den ikke synes fra veien.

Her er det ikke noe rett og galt, men vi i Datek vil råde deg til å tenke praktisk. Da glir ladingen mer sømløst inn i hverdagen.

Spar penger ved å installere flere ladere

Dersom du kun har én ladestasjon, kan du kun lade én elbil av gangen. Har du flere elbiler, må de da lades på skift. For mange husstander kan det være mer praktisk å ha flere ladestasjoner. Et godt tips er å installerer to ladestasjoner samtidig, slik at du sparer penger på monteringskostnader!

Hos oss får du gratis befaring

Ved kjøp av ladestasjon er det mange faktorer som spiller inn. Hvor mye strøm er tilgjengelig? Hvilket bilmerke og hvilken ladekontakt har du? Hvor skal ladestasjonen plasseres?

Datek Installasjon tilbyr derfor gratis og uforpliktende befaring. Vi hjelper deg med å finne rett produkt til en overkommelig pris.

Kontakt oss for en hyggelig prat!

Hva sier kundene om oss

Bestill gratis befaring

Vi vet at det kan være mange variabler som spiller inn ved en jobb.
Vi tilbyr derfor en kostnadsfri befaring, for å kunne gi deg som kunde et forutsigbart og uforpliktende pristilbud.

Takk for din melding. Kontaktskjema har blitt sendt!