Elbilladning

Installere elbillader

Når du skal installere elbillader er det flere ting du bør ta hensyn til, som plassering og antall ladestasjoner. Datek Installasjon hjelper deg gjerne med å veilede og installere elbillader hjemme hos deg.

Trenger du å installere elbillader?

Vi i Datek vet hvor viktig elbilladeren er i hverdagen. Derfor er vi opptatt av å jobbe effektivt med installeringen og veilede deg når og hvis du trenger det. Vi har alltid deg og dine behov i fokus, og du vil alltid møte en hyggelig og initiativrik montør som hjelper deg med det du lurer på.

Ta kontakt for hjelp til å installere elbillader.

Hos oss i Datek er det ingen skjulte kostnader. Du får det du betaler for, nemlig høy kvalitet og god service.

Slik jobber vi når vi installerer elbillader hos deg

Når vi i Datek skal installere elbillader hos deg, prøver vi alltid å jobbe på digitale plattformer i starten. Vi opplever at de fleste synes det er praktisk å slippe befaring hvis det finnes andre måter å gi oss den nødvendige informasjonen på. Før vi skal installere elbillader, ber vi deg derfor om å ta bilder av sikringsskapet ditt og veggen hvor laderen skal plasseres. Som regel får vi vite det vi trenger på denne måten.

Noen ganger hender det at bildene avdekker forhold som gjør det litt mer komplisert å installere elbillader. Det kan for eksempel være at vi må grave for å få trukket kablene fra sikringsskapet ut til ladestasjonen. Da må vi dra på befaring, men dette er alltid uforpliktende og gratis.

Sjekk sikringsskapet før du skal installere elbillader

Det vi gjerne kaller «elbillader» er i realiteten en strømstasjon med en kabel som leverer strøm til laderen, som faktisk sitter inni bilen. Når du skal få installert en ladestasjon til elbilen, er det svært viktig at kapasiteten i sikringsskapet sjekkes først. Hvis du ser at det er svært mange sikringer i skapet ditt, bør du vurdere å få dette oppgradert før du går i gang med å installere elbillader.

Trenger du å få sjekket det elektriske anlegget ditt? Vi i Datek tilbyr elsjekk og elkontroll.

Velg riktig type lader til din elbil

Før du skal installere elbillader, er det viktig å sjekke at du har valgt riktig type lader. En standard ladestasjon lader bilen din på en 16 ampere kurs, og leverer 3,7 kilowatt i timen. For mange biler er dette den øvre grensen for hvor fort de kan lade.

Mange ønsker å kunne lade elbilen fortere, og kjøper seg en kraftigere lader. En Easee elbillader kan for eksempel lade med opptil 22 kilowatt! Det er riktignok ikke nødvendigvis en god investering å kjøpe en kraftigere modell. La oss forklare hvorfor:

Laderen forsyner batteriet med strøm, og det er stor variasjon i ladernes kapasitet. En Nissan Leaf har eksempelvis et 55 kW batteri og en lader med 7,4 kW kapasitet. En Tesla Model 3 har til sammenligning 51-76 kW batteri avhengig av modell, og en lader med 11 kW kapasitet (ikke medregnet hurtiglading).

Dersom du ønsker å lade bilen fortere, må du finne ut hvor stor kapasitet din bil har, da ikke alle biler har en lader som kan ta imot mye strøm av gangen. Kjøper du en ladestasjon med 22 kW kapasitet for å raskere kunne lade din Nissan Leaf, vil det ikke utgjøre noen forskjell. Bilens lader vil fungere som en flaskehals, og det vil ta akkurat like lang tid som før. Sørg derfor for at du har valgt riktig produkt til din elbil før du skal installere elbillader.

Previous slide
Next slide

Gi elbilladeren en praktisk plassering

Plasseringen av ladestasjonen er noe du må ta stilling til når du skal installere elbillader. Noen ønsker å ha laderen nær inngangen sin, slik at de ikke må trekke så lange ledninger ut fra husets sikringsboks. Andre vil gjerne at den skal synes minst mulig fra veien, og velger plassering ut fra estetikk. 

Vi i Datek Installasjon vil råde deg til å tenke praktisk når du skal installere elbillader. Legg merke til hvor du parkerer hver dag før du setter opp en ladestasjon. Du skal bruke den i mange år fremover, og det er ikke sikkert du ønsker å måtte sette bilen helt inntil inngangspartiet ditt hver dag. Det hjelper heller ikke at laderen er diskret plassert hvis du blir irritert over at bilen må stå parkert på et sted den ikke passer. Hvis du tilpasser laderens plassering til hvor du parkerer, tilpasser du den til din livsstil. Da vil du oppleve mindre irritasjon i hverdagen.

Spar penger – installer flere elbilladere samtidig

Før installasjonen bør du tenk over om du trenger mer enn én elbillader. Selv om du bare har én elbil for øyeblikket, kan det hende at du skaffer deg en til. En ladestasjon kan bare benyttes til én elbil av gangen. Hvis du etter hvert går til anskaffelse av enda en bil, må de derfor enten lades på skift, eller du må få installert enda en ladestasjon. Dersom du installerer to ladestasjoner med én gang, sparer du mye penger på monteringskostnader.

Hvis du ikke ønsker å bruke penger på en elbillader nummer to, kan det være en lur idé å la elektrikeren forsterke anlegget. Da legger du til rette for enkel montering på et senere tidspunkt, og det er store muligheter for at du vil takke deg selv for det. Det vil redusere eventuelle fremtidige monteringskostnader betydelig, og hvis du selv ikke ønsker å benytte deg av oppgraderingen, vil det være attraktivt dersom du en gang skal selge boligen.

Uansett hvor mange elbilladere du skal få installert, lurer du kanskje på om du må forberede monteringen på noen måte? Det må du ikke. Det eneste du trenger å gjøre er å flytte bilen din slik at vi kommer til på monteringsstedet. Resten tar vi oss av!

Har du problemer med din elbillader?

I Datek Installasjon legger vi vår ære i å formidle vår kompetanse og gi deg en enkel hverdag. Dersom du skulle møte på problemer med din elbillader, svarer vi deg raskt over nett og telefon.

Kontaktinformasjonen vår finner du her!

Hva sier kundene om oss

Bestill gratis befaring

Vi vet at det kan være mange variabler som spiller inn ved en jobb.
Vi tilbyr derfor en kostnadsfri befaring, for å kunne gi deg som kunde et forutsigbart og uforpliktende pristilbud.

Utviklet av Creative, en del av Yes Group

Takk for din melding. Kontaktskjema har blitt sendt!