Stue, kjøkken og soverom

Smarthusløsninger

Et smarthus er et hjem med løsninger som automatiserer oppgaver for å gjøre hverdagen enklere. Datek Installasjon leverer fleksible smarthus løsninger som dekker dine behov – enten du ønsker et enkelt eller mer avansert smarthus.

Skreddersydde smarthusløsninger

Det finnes ikke noe fasitsvar på hvilke smarthus løsninger et hjem bør inneholde. Det er helt opp til deg! Dermed kan du sette sammen en løsning med de produktene som passer til ditt bruk og for din lommebok. 

Et smart hjem skal forenkle hverdagen din. For at løsningene skal fungere optimalt, må de altså være tilpasset hva hver enkelt synes er smart.

Ønsker du å bestille smarthus?

Datek Installasjon tilbyr et bredt utvalg av ulike smarthus løsninger. For å skape det perfekte smarthuset for deg begynner vi først med å kartlegge dine behov. Kanskje er det noe du savner i hjemmet som hadde gjort at daglige gjøremål hadde blitt mer sømløse? Hos oss kan du få full pakke med en gang – eller vi kan hjelpe deg med å begynne på veien til et smarthus. Uansett hvor mange komponenter du ønsker, så er vi opptatt av at du skal få de beste løsningene for akkurat deg! 

Ta kontakt for å bestille smarthus.

Mange lurer på hva prisen på smarthus løsninger er, og her er det stort spenn. Vi i Datek lager en avtale som inneholder de beste produktene for deg. Du betaler først for ditt nye smarthus når installasjonen er utført og du har godkjent jobben.

Hos oss får du norskproduserte smarthus løsninger

Blant våre smarthus løsninger kan du være sikker på å finne noe som passer for deg. Vi leverer produkter fra en rekke produsenter, og er stolte av å kunne fronte norsk næringsliv. I vårt sortiment har vi produkter fra CTM Lyng, som produseres i Vanvikan. På disse smarthusløsningene får du hele syv års garanti. Videre har vi smarthusløsninger fra den innovative norske bedriften Futurehome. Vi tilbyr også kvalitetsprodukter fra ELKO.

Når våre smarthuskonsulenter kommer på befaring i ditt hjem, kan vi hjelpe deg med å velge de beste løsningene for akkurat deg.

Previous slide
Next slide

Hvilke smarthus løsninger kan du få?

Smarthusfenomenet er i konstant utvikling. For noen år siden snakket man hovedsakelig om bevegelsessensorer, men i dag får man svært avanserte smarthus løsninger til hjemmet.

Når du skal velge dine smarthusløsninger, mener vi riktignok at det er viktig å finne en god balanse mellom automatiske og manuelle løsninger. Du bør unngå å la deg rive med og kjøpe absolutt alt du ser av smarte produkter. Blir smarthuset ditt altfor avansert, ender du kanskje opp med å ikke bruke produktene du har investert i.

Sensorer til ulike formål

Sensorer har en viktig funksjon i smarthuset. Disse kan man sette opp selv og tilpasse etter hvert – man kan enkelt bytte plassering på dem og oppdatere informasjonen i appen. Du kan få trådløse sensorer med batteri som varer i opptil to år. 

Det er vanlig å integrere smarte løsninger med boligens vannanlegg, brannvarsling, sikkerhetsanlegg og elektriske anlegg. Vi installerer gjerne få, men multifunksjonelle sensorer som fungerer på tvers av de ulike anleggene. Det betyr at samme sensor kan oppdage for eksempel brann og innbrudd – praktisk og plassbesparende!

Lys- og varmestyring

Du kan sette opp sensorer som hjelper deg med å spare strøm. En populær smarthusløsning er at lys og varme reguleres automatisk når du forlater huset eller kommer hjem. Kanskje ønsker du for eksempel å koble varmekabeltermostaten til smarthuset?

Det er også mulig å sette opp noe mer kompliserte smarthusløsninger. Et godt tips er blant annet å ha sensorer som følger med på vinduer og varme i rom du ikke oppholder deg i så lenge av gangen. Slik unngår du å ende opp med unødvendig strømbruk, som for eksempel kan skje dersom vinduene står åpne samtidig som du har på varme. Sensoren merker dette og skrur av panelovner under lufting.

Styring og varsling i app

Noe mange setter pris på med et smarthus er at du alltid kan ha med deg hjemmet i lomma. Ulike smarthus løsninger har tilhørende apper der du kan styre smarthuset og sjekke at alt står bra til. Dette gir deg kontroll og trygghet.

Dersom noe skjer i huset når du er borte, får du umiddelbart varsel i appen din. Dette kan være hvis brannvarsleren går av eller vinduet åpner seg uventet.

Du kan dessuten sette opp egne varslinger. Ønsker du for eksempel å vite når barna kommer hjem fra skolen, eller om du har glemt å lukke verandadøra når du forlater huset, kan du få varsel om dette. Mulighetene er mange i et smarthus!

Sett opp egne sekvenser

Sekvenser kan være svært gunstige å ha i hverdagen. Enkelt forklart består en sekvens av en rekke forhåndsdefinerte kontroller som aktiveres på et gitt tidspunkt eller av en bestemt handling.

Du setter selv opp de sekvensene du ønsker. For eksempel kan du bestemme at klokken 07.00 skal lysene, radioen og kaffemaskinen din skru seg på. Da er alt klart til bruk når du står opp. Et lite stykke hverdagsluksus!

For strømsparingens skyld kan du for eksempel også sette opp en sekvens som aktiveres klokken 01.00, der alt av lys skrus av og varmen demper seg. Så slipper du å bekymre deg for å glemme dette når du legger deg.

Begynn enkelt

Vårt beste tips når det kommer til smarthus løsninger er å begynne enkelt. Start med å koble varmen til smarthuset og få dette inn i en app. Etter hvert kan du bygge på smarthuset etter behov, for eksempel med lys. Slik kan du bli kjent med hvordan konseptet fungerer, uten å ta deg vann over hodet.

Krypterte smarthusløsninger for økt sikkerhet

Hacking er, forståelig nok, en vanlig bekymring når det kommer til smarthus. Har man et smarthus med kryptert teknologi, kan man føle seg ganske trygg på at dette ikke vil bli et problem. Et kryptert smarthus har nemlig teknologi som gjør det vanskelig for hackere å bryte seg inn i systemet. Hos oss i Datek kan du blant annet få krypterte løsninger for smarthus fra Futurehome.

Våre smarthuskonsulenter hjelper deg gjerne

Hos Datek Installasjon kan du få gratis og uforpliktende befaring. Vi sender våre smarthuskonsulenter til ditt hjem, og hjelper deg med å finne de rette smarthusløsningene til en overkommelig pris.

Kontakt oss for en hyggelig prat!

Vi ønsker å ha et langsiktig forhold med deg som kunde. Nøl ikke med å ta kontakt hvis du har spørsmål om smarthus.

Hva sier kundene om oss

Bestill gratis befaring

Vi vet at det kan være mange variabler som spiller inn ved en jobb.
Vi tilbyr derfor en kostnadsfri befaring, for å kunne gi deg som kunde et forutsigbart og uforpliktende pristilbud.

Utviklet av Creative, en del av Yes Group

Takk for din melding. Kontaktskjema har blitt sendt!