Kvinne og tre gutter som har det gøy i et hjemmelaget telt innendørs

Smarte løsninger for strømsparing i hjemmet

Strømsparing er i disse dager et høyst aktuelt tema, og det er mange tiltak som kan gjøres for å redusere strømforbruket i boligen. Med smarte produkter blir strømsparing enkelt – og under får du noen gode tips som hjelper deg med å komme i gang. Ta gjerne kontakt med Datek Installasjon for hjelp med smarte løsninger til ditt hjem.

1: Start med oppvarmingen

En av de største strømtyvene i et hjem er oppvarming med varmekabler, panelovner og lignende. Det finnes heldigvis flere enkle løsninger som vil hjelpe deg med å spare strøm på oppvarming, uten at det går på bekostning av komforten.

Hva du trenger av nytt utstyr, avhenger av hva du har i boligen i dag. Dersom du har gamle termostater, kan disse erstattes av smarte termostater med sparefunksjon. Du kan stille inn termostaten etter dine behov – eksempelvis med høyere temperatur på morgenen og kvelden, og lavere når behovet er mindre på ettermiddagen. En slik løsning vil kunne bidra til å redusere strømforbruket betraktelig. Med dagens strømpriser er dette en investering som vil spares inn relativt raskt!

2: Spar strøm på belysning

Belysning er et annet område der du enkelt kan spare strøm i hjemmet. Her er det flere tiltak som kan være gunstige!

Lyssensorer for automatisering

Det er flere rom i hjemmet hvor man ikke oppholder seg så lenge om gangen, som bad, kjøkken og gang. Glemmer du å trykke på lysbryteren når du forlater et rom, kan lyset bli stående på og bruke strøm i timevis, uten at dette egentlig er nødvendig. Dette er en uvane mange har lagt til seg etter årevis med lave strømpriser.

Installerer du lyssensorer, slipper du å tenke på dette. Da vil lyset skru seg av automatisk når du ikke befinner deg i de aktuelle rommene. Med denne praktiske løsningen gjør du deg selv og lommeboka en tjeneste.

Bytt ut dine gamle lyspærer

Type lys er en annen faktor som spiller inn på strømforbruk. Dersom du har gamle halogenpærer, anbefaler vi å bytte til LED-teknologi så snart som mulig. Dette er et enkelt tiltak som har stor effekt. En LED-pære bruker i dag 70 % mindre strøm enn en vanlig halogenpære.

3: Ha modusbryter på soverommet

Ønsker du å ta ett steg videre, kan du installere en modusbryter som kobles til det du ønsker av varme, lys og elektriske løsninger i boligen. Vi anbefaler å plassere denne ved nattbordet ditt, slik at du enkelt kan regulere alt av strøm når du legger deg. En slags nattmodus for boligen!

Du velger selvsagt hvilke funksjoner du ønsker for din modusbryter; for eksempel kan du velge at temperaturen skal senkes i stedet for å slås helt av.

4: Velg en smart elbillader

Lading av elbil krever mye strøm og koster mye penger nå om dagen. Det lønner seg å investere i en smart elbillader som styrer ladingen etter strømprisene. Elbilen vil da lades når strømmen er billigst, hvilket vanligvis er om natten.

5. Solcellepaneler på tak eller fasade

Stadig flere velger å installere solceller på boligen som en alternativ energikilde. Vi i Datek monterer vanligvis solcellene på tak, men det er også mulig å montere dem på boligens fasade – og da slipper man eventuelle snøproblemer.

Med solceller får man et stort potensiale for strømsparing. I et gjennomsnittlig hjem kan man redusere kostnadene med 30 % hvert år! Nøyaktig hvor mye man sparer, kommer  riktignok an på hvor mange solcellepaneler man har.

Previous slide
Next slide

Datek har smarte løsninger for strømsparing

Mange har inntrykk av at smarthus er dyrt og komplisert. Dette stemmer ikke nødvendigvis! I dag finnes det en rekke rimelige løsninger, og Datek Installasjon hjelper deg gjerne med å velge smarte produkter som passer til ditt hjem.

Vi setter sammen en pakke som dekker dine behov – enten du trenger trådløse eller trådbundne løsninger, mange eller få produkter. Hvis du ønsker det, kan vi levere en smarthub som kobler alt sammen. Her finner du mer informasjon om våre smarthusløsninger.

Hvor mye kan du spare?

Hvor mye strøm du kan spare på å installere smarte løsninger vil spesielt avhenge av:

  • Hvilken boligtype du har (enebolig, tomannsbolig, rekkehus eller leilighet)
  • Dagens status på det elektriske anlegget: I en moderne bolig fra 1990-2000-tallet kan du spare 20-30 %. Har du en eldre bolig kan du spare opptil 60-70 %.

 

Vi i Datek kan regne ut og gi et eksakt estimat når vi har vært på befaring i boligen din.

Ta kontakt for gratis befaring og energirådgivning

Du kan få en gratis og uforpliktende befaring fra oss i Datek. Våre energirådgivere inspiserer ditt hjem og kommer med råd om hvilke strømbesparende produkter som vil passe inn hos deg. Når du har bestemt deg for hvilke løsninger du ønsker, tar vi oss selvfølgelig av levering og installasjon.

Ta kontakt for en hyggelig prat!

Har du spørsmål om strømsparing i private boliger? Nøl ikke med å ringe eller sende oss en melding!

Hva sier kundene om oss

Bestill gratis befaring

Vi vet at det kan være mange variabler som spiller inn ved en jobb.
Vi tilbyr derfor en kostnadsfri befaring, for å kunne gi deg som kunde et forutsigbart og uforpliktende pristilbud.

Takk for din melding. Kontaktskjema har blitt sendt!