By med boliger ved havn

Spar strøm med smarte løsninger for din bedrift

Med dagens strømpriser er energieffektivisering noe de fleste bedrifter og eiendomsbesittere vil dra fordel av. Ved å kartlegge strømforbruket og iverksette relevante tiltak, kan man redusere strømkostnadene betraktelig! Datek Installasjon tilbyr energirådgivning og installasjon av smarte løsninger hos din virksomhet. Her tar vi for oss noe av det vi bistår med.

Start med å kartlegge bedriftens strømforbruk

Ventilasjon og varme er typiske strømtyver, men det er stor variasjon i strømforbruket hos ulike bedrifter. Mens enkelte har små lokaler, holder andre til i store næringsbygg som kanskje krever mer strøm. Derfor finnes det ikke én løsning som passer for alle. 

Det er avgjørendeå få kontroll på hvilke områder som er mest strømkrevende hos din bedrift. Datek Installasjon bistår gjerne med kartlegging av deres strømforbruk. Vi har instrumenter som logger strømmens bevegelser over et tidsrom. Når vi så har avdekket nåværende forbruk, kan vi komme med anbefalte tiltak som vil hjelpe dere med å spare strøm.

LED-belysning og lysstyring

Belysning er noe som er svært strømkrevende hos mange bedrifter. Her finnes det store besparingsmuligheter, både når det kommer til lysbruk og type belysning.

På mange arbeidsplasser er lysene påslått hele døgnet, også etter arbeidstid – selv om dette ikke er nødvendig. Med lysstyringssystemer får man bedre kontroll på belysningen. Dette kan gjøres på flere måter, for eksempel:

  • Automatisk lysstyring der alt lys slås av klokken 17. Dersom noen arbeidstakere jobber senere enn dette, kan de gå og slå på lyset manuelt, og da kjøpe to timer med strøm til bedriften.
  • Kombinere ulike løsninger, der kontorene har egne sensorer mens lyset slås av i resten av lokalet.

 

Vi anbefaler også å bytte ut gamle lyskilder med LED-belysning. I dag bruker LED hele 70 % mindre strøm enn en halogenpære. Dette er et enkelt tiltak som kan ha stor effekt for en bedrift med mange lyskilder i sine lokaler!

Smarte varmesystemer

Oppvarming av kontorer og lokaler kan kreve mye energi – men også her finnes det smarte løsninger for strømsparing.

Det er ikke uvanlig at bedrifter har garasjeanlegg der varmen står på året rundt, kanskje uten at man er klare over det. Får man derimot installert termostat, kan man enkelt regulere temperaturen etter behov. Velger man attpåtil en smart termostat, er det mulig å benytte seg av automatisk varmestyring.

Smarte termostater er også et godt valg til andre bedriftslokaler. Velg innstillinger som gjør at temperaturen senkes eller slås av utenom arbeidstid, slik at dere har varmen påslått når det ikke er nødvendig.

Solcelleanlegg på tak og fasade

Bedriften kan også velge å installere solcelleanlegg som en alternativ energikilde. Solceller blir bedre og bedre med årene, og det er stort potensiale for strømsparing. Hvor mye bedriften vil spare avhenger av hvor stort anlegg man velger å ha. Selv med et lite bedriftslokale med begrenset plass til solcellepaneler kan man kutte kostnadene med rundt 30 % hvert år.

Vi i Datek monterer som regel solcellene på taket, men du kan også få dem fasademontert (et godt alternativ blant annet hvis man ønsker å slippe snøproblemer).

Få støtte til energitiltak i bedriften

Dersom bedriften gjør energieffektivt tiltak, kan dere kan søke om energitilskudd fra Enova. Det er viktig å huske at tiltakene må dokumenteres! Velger dere Datek som leverandør, sørger vi  for at dere får dokumentasjon som kan legges i søknaden.

Previous slide
Next slide

Book energirådgivning fra Datek

Det er enorme muligheter for strømsparing hos de aller fleste virksomheter. Datek tilbyr energirådgivning til små og store bedrifter og eiendomsbesittere. Ved å gå gjennom det elektriske anlegget deres, avdekker vi hvilke konkrete tiltak som vil være lønnsomme for dere.

Befaring og energirådgivning er selvsagt helt uforpliktende. Når dere har valgt hvilke produkter og løsninger dere ønsker, tar vi oss av levering og installasjon.

Kontakt oss for å bestille energirådgivning!

Hva sier kundene om oss

Bestill gratis befaring

Vi vet at det kan være mange variabler som spiller inn ved en jobb.
Vi tilbyr derfor en kostnadsfri befaring, for å kunne gi deg som kunde et forutsigbart og uforpliktende pristilbud.

Utviklet av Creative, en del av Yes Group

Takk for din melding. Kontaktskjema har blitt sendt!