Fordelingstavler og sikringsskap

Fordelingstavler omtales også som fordelinger, el-tavler, eller bare tavler. Det er hjertet til hele det elektriske anlegget i bygget. Fordelingstavlen fordeler elektrisitet fra strømnettet, til alle sikringsskap i de forskjellige rommene eller leilighetene.

Vi installerer nye fordelingstavler og skifter ut gamle

Datek Installasjon jobber med prosjekter og installerer fordelingstavler i nye bygg. Men tavlene er ikke noe som bare skal monteres én gang, for så å la det stå i all tid. Det finnes veldig mange gamle fordelingstavler i næringsbygg og bygårder som av sikkerhetsmessige årsaker burde byttes ut. Det er varme i strøm, og metallene i tavlene utvides og krymper fortløpende som varmen øker og avtar. Over tid gir dette en fysisk forringelse på metallene som skal lede strøm, og kontakten mellom disse blir dårligere. Det kan gi varmgang i tavlen og er brannfarlig.

Hvis du opplever at en sikring ofte slår ut kan det være en klar indikasjon på overbelastning av det elektriske anlegget. Da er det på tide med en el-kontroll.

Oppgradere fordelingstavle: en sikring av hele anlegget

Overbelastning av det elektriske anlegget er en av de vanligste årsakene til branntilløp eller brannutbrudd. Når du oppgraderer fordelingstavlen så øker brannsikkerheten til hele det elektriske anlegget – alt fra et hvert sikringsskap tilknyttet anlegget, til stikkontaktene. En ny fordelingstavle vil ikke bare øke brannsikkerheten, men også personsikkerheten, fordi tavlen har et vern som bryter når det oppstår jordfeil. Dette eliminerer faren for å få strøm i kroppen ved bruk. Mange gamle anlegg har ikke vern mot jordfeil.

For de som har et gammelt elektrisk anlegg, så kan det vært greit å tenke på at strømforbruket har økt fra det som var normalt da bygningen ble oppført – oppført med et elektrisk anlegg som ikke var tilpasset for dagens strømvaner, og som har eldes.

Kontakt Datek Installasjon om fordelinger og sikringsskap

Datek Installasjon er grunnlagt i 1997 og eies av egne fagarbeidere. I over 25 år har vi rendyrket elektrofaget og leveransen. Når du kontakter oss om fordelingstavle i ditt næringsbygg eller borettsalg/sameie, så tar vi oss av hele prosessen. Vi utfører befaring av det eksisterende anlegget, og gir deg et pristilbud. Deretter bestiller vi ny tavle fra tavlebygger, som passer bygget du drifter.

Datek ansatte rundt Datek bil

Hva sier kundene om oss

Bestill gratis befaring

Vi vet at det kan være mange variabler som spiller inn ved en jobb.
Vi tilbyr derfor en kostnadsfri befaring, for å kunne gi deg som kunde et forutsigbart og uforpliktende pristilbud.

Takk for din melding. Kontaktskjema har blitt sendt!