ENØK og strømsparing

Entreprenører og bedrifter som arbeider med nybygg og rehabilitering står overfor stadig økende krav om å implementere energieffektive og bærekraftige løsninger.

De elektrotekniske løsningene spiller en sentral rolle i å oppnå dette målet, og valg av riktig elektroentreprenør er nøkkelen til å oppnå gode, kostnadseffektive løsninger. Datek Installasjon er din pålitelige samarbeidspartner for ENØK-løsninger i store og små prosjekter.

Hvorfor er ENØK så viktig?

I dagens samfunn, der det grønne skiftet, bærekraft og energieffektivitet stadig blir viktigere, er det avgjørende å finne måter å bruke energi på en mer økonomisk måte. Datek Installasjon har som mål å hjelpe bedrifter og entreprenører med å oppnå dette gjennom energiøkonomisering (ENØK), uten at komforten går tapt. Med smarte ENØK-tiltak kan vi effektivisere energibruken og bidra til å sløse mindre energi, slik at hver kilowattime utnyttes maksimalt.

Våre strømsparende tjenester

Datek Installasjon er en ledende elektroentreprenør med en lang historie som leverandør av toppmoderne elektriske løsninger til næringsliv og entreprenører i ulike bransjer. Vi leverer alt av elektrotjenester til nybygg og rehabiliteringsprosjekter, og hjelper deg med å redusere energiforbruk og strømkostnader gjennom smarte løsninger. Vårt team består av dyktige fagfolk som er oppdatert med de nyeste teknologiene og standardene innen elektrisk installasjon.

Se alle våre tjenester for bedrift her. 

Design og installasjon av energieffektive systemer

Vårt erfarne team vil hjelpe deg med design og implementering av tekniske løsninger som oppfyller de nyeste energieffektivitetsstandardene. Dette inkluderer belysning, kraftfordeling, styringssystemer og mer.

Rehabilitering og oppgradering

For rehabiliteringsprosjekter hjelper vi deg med å modernisere de elektrotekniske løsningene, inkludert oppgraderinger av belysning, energioptimalisering og integrasjon av smart teknologi.

Energi- og kostnadsanalyse

Vi utfører grundige vurderinger av energiforbruket i dine prosjekter for å identifisere potensial for kostnadsbesparelser og bærekraftige forbedringer.

Allsidig rådgiver

Fokuset bør rettes mot områder som oppvarming, isolering, belysning og varmtvann. Dette er steder der energiforbruket ofte er høyt, og der potensialet for kostnadsbesparelser er betydelig. Så, hva kan vi i Datek bistå med?

– Automatisering: Styring av belysning med installasjon av energieffektive LED-lys og smarte systemer for varmestyring kan effektivisere energiforbruket. Dette kan omfatte systemer som styrer belysning og varme i hele bygningen, og som tilpasses etter behov.

– Nybygg og rehabilitering: Datek Installasjon har kompetanse innen både nybygg og rehabiliteringsprosjekter. Dette inkluderer prosjekter som følger Breem-sertifisering og andre klassifiseringer for bærekraft.

– Energioptimalisering: Datek Installasjon gir rådgivning om alt innen elektro, inkludert optimalisering av energiforbruket. Vi samarbeider med partnere innen belysning, varme og andre relevante felt for å levere de beste løsningene.

– Enova-søknader: Vi kan bistå med å søknader om støtte fra Enova for prosjekter som fokuserer på energisparing og bærekraft gjennom grundige analyser og forslag til egnede tiltak.

Fremtidsrettet energi

Datek Installasjon har vært sertifisert Miljøfyrtårn i over 10 år og er kontinuerlig oppdatert på den nyeste teknologien innen styringssystemer og LED-belysning. Vi forbereder oss for fremtidens krav og forbrukernes personlige preferanser, der smarte funksjoner innen lysstyring og varmestyring stadig blir viktigere.

LED-belysning og lysstyring

Belysning er noe som er svært strømkrevende hos mange, og behovet for smarte løsninger. Her finnes det store besparingsmuligheter, både når det kommer til lysbruk og type belysning.

På mange arbeidsplasser og i bygårder er lysene påslått hele døgnet, også etter arbeidstid – selv om dette ikke er nødvendig. Med lysstyringssystemer får man bedre kontroll på belysningen. Dette kan gjøres på flere måter, for eksempel:

  • Automatisk lysstyring der alt lys slås av klokken 17. Dersom noen arbeidstakere jobber senere enn dette, kan de gå og slå på lyset manuelt, og da kjøpe to timer med strøm til bedriften.
  • Kombinere ulike løsninger, der kontorene styres av sensorer som aktiviserer belysning der det er aktivitet, mens lyset slås av i resten av lokalene.

 

Vi anbefaler også å bytte ut gamle lyskilder med LED-belysning. I dag bruker LED hele 70 % mindre strøm enn en halogenpære. Dette er et enkelt tiltak som kan ha stor effekt for en bedrift med mange lyskilder i sine lokaler!

Smarte varmesystemer

Oppvarming av kontorer og bygg kan kreve mye energi – men også her finnes det smarte løsninger for strømsparing. Det er ikke uvanlig at bedrifter har garasjeanlegg der varmen står på året rundt, kanskje uten at man er klare over det. Får man derimot installert termostater, kan man enkelt regulere temperaturen etter behov. Velger man smarte termostater kombinert med smarte styringssystemer, er det mulig å benytte seg av automatisk varmestyring. Smarte termostater er også et godt valg til andre bedriftslokaler. Velg smarte løsninger som gjør at temperaturen senkes eller slås av utenom arbeidstid, slik at dere har varmen påslått når det ikke er nødvendig.

Ansatt på jobb hos Datek Installasjon

Pålitelig partner

Vi hos Datek Installasjon streber etter å levere kvalitetstjenester og samarbeide tett med entreprenører for å sikre prosjektsuksess. Med oss på laget kan du sikre at dine nybygg og rehabiliteringsprosjekter er i forkant hva angår energieffektive og bærekraftige løsninger. Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan tilpasse våre tjenester til dine spesifikke prosjektbehov. Vi ser frem til å være din pålitelige partner for elektriske løsninger som gir deg fordeler i dag og en bærekraftig fremtid.

Datek Installasjon

Din partner for energieffektive elektriske løsninger.

Hos oss får du gratis befaring

Ta kontakt med oss for å finne gode energieffektive elektriske løsninger for deg og din bedrift, eller om du har noen spørsmål knyttet til ENØK. 

Hva sier kundene om oss

Bestill gratis befaring

Vi vet at det kan være mange variabler som spiller inn ved en jobb.
Vi tilbyr derfor en kostnadsfri befaring, for å kunne gi deg som kunde et forutsigbart og uforpliktende pristilbud.

Utviklet av Creative, en del av Yes Group

Takk for din melding. Kontaktskjema har blitt sendt!